Nyheder

18
nov
NYHED

NEPTUN får anerkendelse i Bruxelles

D. 26-28. oktober afholdte INTERACT deres årlige konference, hvor NEPTUN præsenterede og fik stor anerkendelse for dens resultater.

26
aug
NYHED

NEPTUN har hjulpet LNH Water ind på det tyske marked

LNH Water har gennem innovationssamarbejdet “Early Warning System” i NEPTUN fået vind i eksportsejlene i Tyskland.

7
jul
NYHED

Pressemeddelelse

Sammen med virksomheder og CAU er der udviklet et Early Warning system, der varsler tidligt om kraftig regn og kloakoverbelastning.

29
apr
NYHED

Humus formation og klimatilpasning

Humus som jordlag er værdifuldt og gennem et vidensdelings webinar fik deltagerne forskellige strategier til at forbedre det.

4
apr
NYHED

Med NEPTUN udvikles løsninger på klimaændringer i Nordtyskland og Danmark

Kiel Universitet (CAU) har udgivet en pressemeddelelse om deres innovationssamarbejder i NEPTUN

5
jan
NYHED

Innovationssamarbejder sætter fokus på påtrængende kloakudfordringer

På Dansk Vand konference d. 25. november 2021 afholdte NEPTUN en ‘Meet-the-buyer’ workshop for 2 innovationssamarbejder, “Fejltilslutninger” og “Overløb”

17
dec
NYHED

Tre nye innovationssamarbejder

I NEPTUN projektet har vi nu gennemgået ansøgningerne for 2. runde af innovationsprojekter, og udvalgt 3 konsortier. De tre innovationsprojekter omfatter alle teknologiudviklinger eller grænseoverskridende vand- og klimatilpasningsløsninger.

10
dec
NYHED

Hvad skal vi med alt det vand?

Per Freytag og Mads Ingstrup har skrevet en kronik, der handler om de fordele og erfaringer to af innovationsprojekterne har givet.

12
nov
NYHED

Tænk LAR-løsninger ind i det udendørs rum og skab grøn merværdi

I oktober d. 14. oktober 2021 mødtes forskellige parter til et seminar om Lokal Afledning af Regnvand (LAR), og hvordan det kan skabe løsninger og merværdi for virksomheder og grundejere. Hertil kom de med 3 gode råd.

9
nov
NYHED

Kloden bliver varmere og hyppigheden for ekstreme vejrbegivenheder stiger –Vi skal finde innovative løsninger inden for klimatilpasning nu!

Sådan lød det, da NEPTUN projektet inviterede til midtvejskonference den 29.-30. september, 2021 i Sønderborg.

9
nov
NYHED

Fælles udfordringer på tværs af grænsen

Baseret på surveys og interviews af problemejere i programområdet er der identificeret 4 fælles tekniske udfordringer, som vandvirksomheder kan være med til atløse gennem innovationssamarbejder i NEPTUN projektet.

25
okt
NYHED

Er lovgivning en barriere for bedre vandhåndtering og klimatilpasning?

CONCITO har i 2016 identificeret 5 udfordringer, som danske kommuner skal forholde sig til i relation til vandhåndtering og klimatilpasning. NEPTUN projektet har i 2020 analyseret om disse udfordringer stadig er gældende og om de også er gældende i Slesvig-Holsten.

11
aug
NYHED

NEPTUN Innovationssamarbejde

Vær med til at udvikle fremtidens innovative vand-og klimatilpasningsløsninger.

I NEPTUNs innovationssamarbejder udvikler virksomheder sammen med forskere og andre aktører fremtidens vand- og klimatilpasningsløsninger på tværs af den dansk-tyske grænse.

Udover udvikling af teknologi får virksomheder i NEPTUNs innovationssamarbejder også et udvidet netværk inden for grænseregionen, kontakt til nye samarbejdspartnere samt mulighed for at markedsføre de nye, innovative løsninger for potentielle kunder i Danmark og Tyskland.

7
jul
NYHED

Sammen står vi stærkere

I det dansk-tyske NEPTUN projekt, for innovation af vand- og klimatilpasningsløsninger på tværs af grænsen, har vi nu gennemgået ansøgningerne til de kommende innovationsprojekter og udvalgt fem konsortier, som nu skal igangsætte deres forløb. De fem konsortier omfatter alle grænseoverskridende vand- og klimatilpasningsudfordringer eller teknologiudviklingsprojekter, der inddrager cirkulære principper. I de 5 innovationsprojekter indgår ni private virksomheder, fire universiteter og fire forsyningsselskaber.

26
jan
NYHED

NEPTUN – Opstart af innovationssamarbejder

I oktober og november 2020 afholdt Syddansk Universitet (SDU) og Christian-Albrechts-Universität zu Kiel (CAU) i Kiel to matchmaking arrangementer, hvor flere end 70 virksomheder, forsyningsselskaber og kommuner deltog.

14
jul
NYHED

NEPTUN er nu skudt i gang!

Danmark og Tyskland slår pjalterne sammen for at styrke vandsektoren og ruste begge lande mod klimaforandringer. 21 partnere blandt andet bestående af universiteter, kommuner, forsyninger og erhvervsorganisationer fra begge sider af grænsen står klar til at samarbejde i det nye projekt NEPTUN.

da_DKDansk