Publikationer

Interreg 5a projektet “NEPTUN” har gennem 3 år samlet små- og mellemstore virksomheder på tværs af den dansk- tyske grænse med formålet om at udløse innovations- og vækstpotentialet inden for vand-, spildevands- og klimatilpasningssektoren.

Vi har på denne side samlet informationer og publikationer som er skabt gennem projektet som du kan få inspiration og viden fra.

 

Afslutningskatalog

Da projektet havde afslutningskonference blev der skabt et katalog, hvor et større udpluk af de innovationssamarbejder og resultater, der er skabt i NEPTUN er vist. Kataloget viser også, hvordan projektet har styrket samarbejdet mellem danske og tyske aktører samt, hvordan bygningsejere kan lave LAR løsninger til gavn for dem selv, kommuner og forsyningsselskaber.

Du kan downloade afslutningskataloget på dansk og på tysk.

 

Best practice katalog – “Regn den ud”

Klimatilpasning handler om de ændringer vi kan gøre for at blive mindst muligt påvirket af klimaforandringer. Derfor har vi samlet nogle cases og best-practice til at komme igang med udførsel af LAR-løsninger på egne arealer.

Her kan du gratis downloade kataloget

 

Resultater fra innovationssamarbejder

Hvert innovationssamarbejde har fået udarbejdet et faktaark, så det er nemmere at læse, hvad de hver især handlede om og hvem du kan kontakte ved yderligere spørgsmål.

NEPTUN's logo - white

Læs faktaarket omkring metoder til at opspore fejltilslutninger i kloaksystemet. Partnerskabet var mellem virksomhederne WASYS og Aquasense sammen med Syddansk Universitet og BlueKolding.

Hent faktaarket her

Læs faktaarket omkring overløbshåndtering og hvordan det kan kommunikeres ud til borgere. Samarbejdet var mellem Middelfart Spildevand, Kalb, WASYS, SDU og Kiel Universitet.

Hent faktaarket her

Læs faktaarket omkring et Early Warning System, der kan varsle større skybrud. Samarbejdet var mellem Kiel Universitet, TBZ Flensburg, Hydro&meteo, Kjartan Ravn Consult, LNH Water og Aalborg Universitet.

Hent faktaarket her

Læs faktaarket omkring en analyse af faldende grundvandsstand i Nordtyskland. Samarbejdet var mellem Kiel Universitet, Stadtwerke Norderstedt, Mattle og HGSim.

Hent faktaarket her

Læs faktaarket omkring bedre genanvendelse af carbon og fosfat. Samarbejdet var mellem Aalborg Universitet, SDU, Leibniz Universitet og AquaGreen.

Hent faktaarket her

Læs faktaarket omkring mikroplast i byers vandsystem. Samarbejdet var mellem Aalborg Universitet, Kiel Universitet, TBZ FLensburg, Sønderborg Forsyning, DIN Forsyning og VARYC. 

Hent faktaarket her

Læs faktaarket omkring, hvordan kloaksystemet kan optimeres. Samarbejdet var mellem Hydro&meteo, Kiel Universitet, TBZ Flensburg, LNH Water, Vescon og Benjamin Refsgaard. 

Hent faktaarket her

Læs faktaarket omkring optimal kontrol af diger. Samarbejdet var mellem Hydro&meteo, DHSV Eiderstedt, Kiel Universitet, Aalborg Universitet, LNH Water, Vescon og Grønbech.

Hent faktaarket her

Læs faktaarket omkring en analyse om pumpestationers effektivitet. Samarbejdet bag analysen var DHSV Eiderstedt, Kiel Universitet, Vescon og Grønbech.

Hent faktaarket her

da_DKDansk