Innovationssamarbejde

Hvad er et NEPTUN innovationssamarbejde?

Et innovationssamarbejde samler innovative virksomheder fra Danmark og Nordtyskland for at udvikle nye vand- og klimatilpasningsløsninger. Målet for et samarbejde er at skabe løsninger, koncepter og tekniske prototyper for uløste udfordringer inden for vandsektoren. Alt sammen med øje for at etablere bro mellem virksomhederne og problemejere såsom forsyninger, kommuner og vandmyndigheder.

Byer, kommuner, forsyninger og myndigheder giver samarbejderne unik data, hvor virksomhederne kommer med deres tekniske løsninger og universiteterne Syddansk Universitet , Aalborg Universitet og Christian Albrechts Universitet tilbyder deres forskningsbaseret viden. Sammen skaber de løsninger, innovation og prototyper, som i tæt parløb bliver testet, og som kan bruges efterfølgende sammen med problemejerne.

Vandvirksomhederne og forskerene fra universiteterne på hver side af grænsen arbejder sammen i et innovationssamarbejde. Sammen udvikler de konkrete vandteknologiske eller klimatilpasningsrelaterede prototyper og løsninger, der afspejler behovet hos flere problemejere med fokus på innovation.

Igennem Interreg projektet NEPTUN er følgende innovationssamarbejder skabt for at udvikle nye løsninger inden for vand og klimatilpasning:

Niveauet for teknologiens modenhed, det såkaldte TRL-niveau (Technology Readiness Level) forventes at flytte fra niveau 6-8 (systemudvikling) til 9 (prototype) under projektet.

Målet med et innovationsprojekt er at udvikle en prototype, der har været igennem de første tests og herefter kan blive anvendt af andre problemejere under og efter NEPTUN-projektet.

NEPTUN's logo - white

Læs mere om NEPTUN-projektet og samarbejdet på tværs af den dansk-tyske grænse.

da_DKDansk