Humus formation og klimatilpasning

Humus formation og klimatilpasning 

Det tager ca. 2.000 år at skabe 10 cm muldjord. Muldjorden er vigtig for at brødføde jordens befolkning og derfor er det vigtigt, at vi beskytter og bevare den. Til NEPTUNs videnswebinar d. 21. april fortalte Agnes Sachse, Kiel Universitet, hvorfor humusjordlaget spiller en vigtig rolle i landbruget og som klimatilpasnings værktøj.

Udfordringerne i Nordtyskland og viden omkring jord og humuslaget kan nemt deles med danske landmænd og myndigheder, for at kunne sikre et bæredygtigt landbrug. Humusjordlaget er en nem og effektiv måde at sikre det samt skabe en buffer for oversvømmelse og tørke.

Under webinaret fortalte Agnes samtidig, at ”hvis humuslaget ikke sikres kan det risikere i erosion af jorden og dens kvalitet vil blive forringet”. En problemstilling, der kan gå udover fødevareproduktionen og skabe større klimamæssige udfordringer i fremtiden. Derfor havde NEPTUN inviteret tyske BobenOp med på webinaret for at fortælle om forskellige problemløsninger.

BobenOp er en tysk NGO, som har fokuseret sig på at engageret sig i klimabeskyttelse og energiomstillingen. På webinaret fortalte de om forskellige strategier til at forbedre humusjordlaget på en nem og effektiv måde, som landmænd og myndigheder kunne benytte sig af allerede i dag.

NEPTUN's logo - white

Du kan se webinaret her

da_DKDansk