NEPTUN - opstart af innovationssamarbejder

I oktober og november 2020 afholdt Syddansk Universitet (SDU) og Christian-Albrechts-Universität zu Kiel (CAU) i Kiel to matchmaking arrangementer, hvor flere end 70 virksomheder, forsyningsselskaber og kommuner deltog.

Dagen blev startskuddet til etableringen af seks projektgrupper iblandt deltagerne, hvor der nu arbejdes på at konkretisere innovationssamarbejder. Projektgrupperne fokuserer på, hvordan nye innovative løsninger kan afhjælpe aktuelle klimarelaterede udfordringer inden for vandområdet. Et eksempel herpå er håndteringen af store regnmængder via udviklingen af nye varslingssystemer, koncepter for lokale opsamlingsbassiner, forbedret håndtering af særligt forurenet vand, nye nudging værktøjer og fremtidssikrede planlægningsmodeller.

I slutningen af februar 2021 planlægger projektgrupperne at ansøge om en formel opstart af innovationssamarbejdet. Næste runde af ansøgninger forventes i september 2021, hvor der formegentlig vil være op til 5 nye projektgrupper klar til at søge om opstart af innovative løsninger på vandområdet. 

da_DKDansk